Glucosemeters met Bluetooth

Glucosemeters met Bluetooth

Steeds meer fabrikanten zetten in op glucosemeters met Bluetooth functionaliteit. Niet zo vreemd natuurlijk, want door middel van Bluetooth kunnen resultaten gedeeld worden met apps op de smartphone. Bovendien kunnen metingen op die manier ook eenvoudig met behandelaars worden gedeeld. Bij jongeren met diabetes kunnen ouders meekijken als resultaten gedeeld kunnen worden. Bluetooth heeft dus nogal wat voordelen.

Wat is Bluetooth?

Met Bluetooth kunnen apparaten op korte afstand draadloos met elkaar verbonden worden. Bluetooth is een alternatief voor de ouderwetse datakabel. Hiermee moet een apparaat met een kabel tot de computer worden verbonden. Met Bluetooth hoeft dit niet meer. Bovendien is Bluetooth een perfect middel om te verbinden met de smartphone. Bluetooth werkt alleen op korte afstand. Ga uit van maximaal 10 meter.

Met Bluetooth komt een klein netwerk tot stand. Een apparaat zendt en het andere apparaat ontvangt. Om Bluetooth te gebruiken moet de functionaliteit aan worden gezet. Op een smartphone is dit zeer eenvoudig. Als Bluetooth aan staat kunnen andere apparaten, die Bluetooth ook aan hebben staan, automatisch herkend worden.

Glucose meten

Een glucosemeter met Bluetooth werkt hetzelfde als een ‘reguliere’ glucosemeter. Teststrips worden gewoon ingevoerd in de meter en het resultaat kan enkele seconden later worden afgelezen. Bij een reguliere meter houdt het daarmee op. Bij een glucosemeter met Bluetooth begint het dan eigenlijk pas.

Als u Bluetooth aanzet op zowel uw glucosemeter als op uw telefoon ontstaat er een netwerkje. Resultaten kunnen dan eenvoudig worden geëxporteerd. Door resultaten naar de smartphone te halen gaat er eigenlijk een nieuwe wereld open. Met de juiste app kunnen metingen grafisch over een periode worden weergegeven. Monitoren wordt zo veel makkelijker. Vrijwel alle fabrikanten van diabeteshulpmiddelen hebben eigen apps (gratis) op de markt gebracht waarmee resultaten gemonitord kunnen worden.

Naast het zelf monitoren van resultaten kunnen metingen uiteraard ook gedeeld worden. Dus ook voor behandelaar wordt het werk een stuk makkelijker zodra een meter over Bluetooth beschikt.

Op diabetesmagazijn.nl kunt u glucosemeters filteren op Bluetooth. Vink ‘Bluetooth’ aan om alle meters met Bluetooth overzichtelijk te tonen.

Meters met Bluetooth

Hier vindt u een overzicht van alle glucosemeters met Bluetooth.

8 gedachten over “Glucosemeters met Bluetooth”

 1. Chris van Beers

  Beste,

  Ik heb Accu – Chek en in de beschrijving spreekt men over ‘controle vloeistof’. Ik zie deze echter niet in uw assortiment. Kan ik deze toch bestellen?

  1. diabetesmagazijn.nl

   Beste Chris, controlevloeistof is een lastig verhaal. Vaak is de vloeistof duurder dan een nieuwe meter. Onze inkoop is dermate hoog dat we de vloeistof nooit zouden verkopen. Zeker als er 2 controlevloeistoffen nodig zijn (hoog en laag). We hebben nu maar 2 merken, deze prijzen zijn schappelijk. Voor Accu-Chek liggen de prijzen helaas te hoog. Fabrikanten hebben helaas geen enkele focus op controlevloeistof.

 2. Het lukt mij niet om mij metingen over te brengen. naar mijn PC
  Kan U mij , hiermede helpen
  B.v. Dank,
  Ina Schuchard

  1. diabetesmagazijn.nl

   Beste Ina, deze blog gaat over meters met Bluetooth waarmee u resultaten op een app afleest. Metingen naar de pc exporteren werkt op een andere manier. Vaak met speciale software en een kabel. En lang niet fabrikanten ondersteunen dit (nog).

 3. kan ik mijn Accu Chek ook Resetten via de PC ? en hoe dan als het kan. want die van mij weigert steeds om het te doen.

  1. diabetesmagazijn.nl

   Beste Chris, dit hangt af van het type meter van Accu-Chek. Verbinden met de PC is vaak niet zo gemakkelijk helaas, dit omdat veel software niet up-to-date blijkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *