Privacy

Diabetesmagazijn.nl, onderdeel van CareStores BV, gevestigd aan de Goudsesingel 130, 3011KD in Rotterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

CareStores BV, Goudsesingel 130, 3011KD, Rotterdam.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Diabetesmagazijn.nl verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • E-mailadres

Betalingsverkeer wordt afgehandeld door onze Payment service providers. Dit is Mollie. Op hun beurt staan zij ook in voor de bescherming van persoonsgegevens. Wij hebben met partners een verwerkingsovereenkomst afgesloten. Dit geldt voor payment service providers, hosting provider en verzendpartners.

Bijzondere persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@diabetesmagazijn.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel wij persoonsgegevens verwerken

Diabetesmagazijn.nl verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van uw betaling
  • Het aanbieden van korting voor vaste klanten
  • Om goederen en diensten bij u af te leveren
  • Het beantwoorden van vragen en oplossen van problemen
  • Versturen van nieuwsbrieven

Diabetesmagazijn.nl neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.

Delen van persoonsgegevens met derden

Wij delen persoonsgegevens niet met derden. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere commerciële doeleinden gebruikt dan waarvoor u ze initieel achter heeft gelaten op onze site. Diabetesmagazijn.nl verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Websitegebruik meten

Wij meten hoe onze website gebruikt wordt door middel van Google Analytics. Ook meten we hoe effectief de Google Ads advertenties van diabetesmagazijn.nl zijn met Google Analytics. De verkregen data wordt opgeslagen op servers van Google in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Diabetesmagazijn.nl heeft Google geen toestemming gegeven om de verkregen data te gebruiken voor andere Google-diensten.

IP-adressen zijn geanonimiseerd. ID’s staan uit. Gebruikt u ‘DoNotTrack’ in uw webbrowser? Dan wordt uw bezoek niet geregistreerd.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door diabetesmagazijn.nl en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdracht van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@diabetesmagazijn.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy.

We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. Diabetesmagazijn.nl wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Diabetesmagazijn.nl neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@diabetesmagazijn.nl

Cookies

CareStores BV maakt gebruik van (functionele, analytische en tracking) cookies en vergelijkbare technologieën om de website te verbeteren en informatie op de website te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een website op de computer, smartphone of tablet van de gebruiker worden geplaatst om gegevens te onthouden die voor de gebruiker van toepassing zijn en die bijvoorbeeld het gebruik van de website gemakkelijker maken.

Pixels zijn kleine stukjes code op websites die onder meer cookies kunnen plaatsen en lezen. De verbinding die hieruit voortkomt, kan gegevens bevatten zoals een IP-adres, de tijd dat iemand de pixel heeft bekeken en het type browser dat is gebruikt.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo maakt ons content management systeem (WordPress) cookies aan wanneer u een product aan uw winkelmandje toevoegt of gaat afrekenen.

Analytische cookies

Om het gebruik van onze website door te meten maken we gebruiken van Google Analytics. Dit programma plaatst analytische cookies. Hiervoor is een verwerkingsovereenkomst met Google gesloten. De optie ‘gegevens delen’ hebben wij uitgeschakeld.

Tracking cookies

Ook maken wij gebruik van bepaalde tracking cookies. Deze cookies kunnen worden gebruikt om uw zoekopdrachten op te slaan en in te zetten voor marketingdoeleinden. Denk aan:

Tracking cookies slaan uw surf-, zoek- en klikgedrag op en maken het mogelijk om persoonlijke profielen op te bouwen. Uit het profiel en de bijbehorende interesses kunnen wij afleiden in welke content u mogelijk geïnteresseerd bent en onze advertenties op u afstemmen.

Browserinstellingen

Als u helemaal niet wilt dat websites cookies op uw computer plaatsen, dan kunt u de browserinstellingen aanpassen zodat u een waarschuwing krijgt voordat er cookies worden geplaatst. Ook kunt u de instellingen dusdanig aanpassen dat uw browser alle cookies, of alleen de cookies van derde partijen, weigert. Bovendien kunt u de cookies die al op uw computer zijn geplaatst verwijderen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en computer die u gebruikt moet aanpassen.

Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg indien nodig de helpfunctie van uw browser. Wilt u cookies van specifieke partijen uitzetten, dan kan dat via www.youronlinechoices.eu.

Overige/onvoorziene cookies

Door de manier waarop internet en websites werken, kan het zijn dat wij niet altijd inzicht hebben in de cookies die via onze website door derde partijen worden geplaatst. Dit is met name het geval als onze webpagina’s zogenaamde embedded-elementen bevatten; dit zijn teksten, documenten, plaatjes of filmpjes die bij een andere partij opgeslagen zijn, maar die op, in of via onze website getoond worden.

Indien u op deze website cookies tegenkomt die in deze categorie vallen en die we hierboven dus niet genoemd hebben, laat het ons dan weten. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de derde partij en vraag welke cookies ze plaatsten, wat de reden daarvoor is, wat de levensduur van de cookie is en op welke manier ze uw privacy gewaarborgd hebben.

Dit cookiebeleid is aangepast op 5 maart 2020.

Scroll naar top