Diabetes app. Contour Next One

Apps die glucose meten makkelijker maken

Diabetes management, oftewel het monitoren van uw bloedsuikerspiegel, is een essentieel onderdeel bij het dagelijks meten van de suiker in uw bloed. Nadat u met behulp van de glucosemeter uw bloedsuikerspiegel heeft gemeten, is het van belang de resultaten te bewaren. Vroeger gebeurde dat voornamelijk met pen en papier, daarna boden fabrikanten van glucosemeters de mogelijkheid om gegevens via de computer af te lezen met behulp van een kabeltje en software. Ook maken veel diabetici gebruik van een eigen excel bestand met daarin de bloedwaardes, de hoeveelheden insuline, het eigen gewicht, de sportmomenten, de genuttigde maaltijden of bijvoorbeeld de momenten dat de test is uitgevoerd.

Diabetes apps

Tegenwoordig zijn er veel gratis diabetes-apps die de mogelijkheid bieden om nog efficiënter data op te slaan en te delen met anderen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van testresultaten met uw behandelaar. De apps kunnen worden gedownload in de App Store (iOS) of in Google Play (Android). De apps kunnen verschillende mensen toegang geven tot resultaten. Zo kunnen ouders bijvoorbeeld bij het resultaat van hun kind.

Glucosemeter apps

Door alle apps ziet u waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Of het nu gaat om apps voor het bijhouden van de bloedsuikerspiegel, het eetpatroon of bijvoorbeeld de sportactiviteiten. Het aanbod is oneindig. In veel gevallen heeft de fabrikant van de glucosemeter zelf een app. Hiermee kunnen de geteste resultaten gemakkelijk worden gesynchroniseerd met uw smartphone. En zo worden testresultaten niet gedeeld met apps waarvan de herkomst onbekend is. Niet alle fabrikanten bieden een eigen app aan. Onderstaand vindt u een overzicht van de apps van fabrikanten die glucosemeters aanbieden op diabetesmagazijn.nl.

Heeft uw glucosemeter geen bijbehorende app? Geen nood. Er zijn veel goede en betrouwbare apps die alsnog uw gegevens van de glucosemeter kunnen monitoren.

FreeStyle LibreLink App

De glucosegegevens kunnen worden ontvangen wanneer de LibreLink-gebruiker toestemming geeft tot het delen van de informatie. De meest recente glucosemetingen kunnen zo worden bekeken, inclusief het moment dat het gebeurd is. Ook kan er worden gecontroleerd of de glucose omhoog of omlaag beweegt. Verder wordt de glucose geschiedenis geanalyseerd en kan de gebruiker notities plaatsen bij metingen.

FreeStyle Libre Link App

Accu-Chek Connect App

Deze gratis app is een verlengstuk van uw glucosemeter van dezelfde fabrikant. Bloedsuiker resultaten worden automatisch gesynchroniseerd van de glucosemeter naar deze app. Ook wordt er advies gegeven over insuline doses, maar wel onder voorbehoud van medisch advies van de huisarts. Data kan worden gedeeld met anderen, zoals medici of familieleden. Met een persoonlijke account op de website kunnen ook andere hulpmiddelen worden gebruikt.

Betachek App

De gegevens uit uw metingen worden in de vorm van grafieken en analyses simpel en kleurrijk weergegeven in de app.  De app bestaat uit een korte samenvatting van de gesynchroneerde metingen, een uitgebreid logboek en een trendweergave. Daarnaast worden gemiddelden gegeven van het aantal uitgevoerde tests. Ook kunt u overzichtelijk de hoogste en laagste waarden in de gaten houden. Resultaten kunnen vervolgens in de vorm van een pdf bestand online worden gedeeld.

Contour Diabetes App

Deze app wil voor de gebruiker inzichtelijk maken hoe de dagelijkste activiteiten invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Mogelijke oorzaken van schommelingen in uw bloedsuikerspiegel worden benoemd en algemene trends worden overzichtelijk weergegeven. Uw dagelijkse activiteiten kunnen in de vorm van foto’s, notities of bijvoorbeeld geluidsopnamen worden opgeslagen. Gegevens kunnen vervolgens worden gedeeld met anderen.

Diabetes app. Contour Next One

Vitadock+ App

Deze app kan op meerdere apparaten worden gesynchroniseerd, waardoor uw nog sneller de testresultaten bij de hand heeft. De metingen die u verricht worden via bluetooth overgezet op de app in uw telefoon. In de app kunt u aantekeningen maken bij uw resultaten. Eerdere testresultaten worden in de vorm van een tabel overzichtelijk weergegeven. Ook is er een grafiek die de schommelingen in uw gewicht toont en tevens worden de bloeddrukwaardes weergegeven.

mylife App

Ook deze app maakt gebruik van synchronisatie via bluetooth. U kunt in de app uw maaltijden (in koolhydraten), bloedglucose en insulineafgifte monitoren. De gegevens worden opgeslagen in de cloud, waardoor altijd de meest recente resultaten op verschillende apparaten worden laten zien. Zo kunnen begeleiders direct zien of alles onder controle is. Daarnaast kan, in samenspraak met uw huisarts, de boluscalculator worden ingesteld in de app. Daarmee kan de dosis insuline worden berekend.

Glucolog Lite App

In deze app worden de glucose- en ketonenwaarden opgeslagen, gesorteerd op tijd en datum. Trends en variaties kunnen met behulp van het diabetes-logboekprogramma worden gecontroleerd. Niet alleen kan dit worden afgelezen uit de tabel, maar ook vanuit een handige grafiek met statistische gegevens. De gebruiker kan zelf aantekeningen maken, bijvoorbeeld over een sportactiviteit, een gehanteerd dieet of het medicijngebruik.

On-Call Anywhere Diabetes Manager App

Met elke On-Call glucosemeter kunt u de resultaten van de metingen direct synchroniseren met de app, door middel van bluetooth. Daarnaast kunnen handmatig gegevens worden ingevoerd in de app, bijvoorbeeld metingen van ketonen, cholesterol en hemoglobine. Ook biedt de On-Call app de mogelijkheid om opmerkingen te plaatsen bij testresultaten. Verder kunnen gegevens worden gedeeld met andere gebruikers van de app en kunnen meerdere gebruikers worden ingesteld op één apparaat.

OneTouch Reveal App

In deze app staat de analyse van de testresultaten centraal. Er wordt de focus gelegd op de gebeurtenissen en activiteiten rond het testmoment van de bloedsuikerspiegel. Daarmee kan een verband worden gezocht tussen voeding, activiteiten, bloedsuiker en insuline. Dit wordt vervolgens op een simpele en overzichtelijke wijze weergegeven. Ook met deze app kunnen de resultaten worden gedeeld met anderen, zoals familie en huisarts.

1 gedachte over “Apps die glucose meten makkelijker maken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *