Persoonlijke begeleiding

Om diabetici met vragen over metingen, gebruik van hulpmiddelen en leefstijlverandering beter van dienst te kunnen zijn, werken we sinds kort samen met zorgvraagcentraal.nl. Diabetesverpleegkundige Henny van der Straaten behandelt in haar praktijk hoge bloeddruk, hoog cholesterol, suikerziekte en levensstijl.

Voor diabetici

Veel diabetici (type 1) hebben de mogelijkheid om een Freestyle Libre te gebruiken. Het goed interpreteren van de uitslagen vraagt enige uitleg. Als u de gegevens goed kunt beoordelen kunt u ook zelf veranderingen toepassen en uw diabetes beter reguleren. Als u hulp nodig heeft met het gebruik van de Libre kunt u aankloppen bij zorgvraagcentraal.nl. Maar ook indien u ‘ouderwets’ prikt en uw glucose meet met een glucosemeter kan zorgvraagcentraal.nl u helpen bij vragen, interpretatie van uitslagen en het aanpassen van levensstijl.

Over Henny van der Straaten

Henny van der Straaten is diabetes- en vasculair verpleegkundige en is werkzaam in het Ijsseland ziekenhuis. Haar dagelijkse werk bestaat uit behandelen van patiënten met diabetes, hypertensie, (familiaire) hypercholesterolemie, en primaire en secundaire preventie op hart- en vaat ziekten. In 2022 is ze begonnen met de opleiding tot leefstijlcoach.

Zorgvraagcentraal staat voor coaching, begeleiding en scholing. U mag het volgende verwachten:

  • Achtergrond informatie over uw aandoening
  • Gevolgen van een onvoldoende behandeling in uw persoonlijke situatie
  • Invloed van bepaalde factoren en hoe hiermee om te gaan
  • In kaart brengen van persoonlijke knelpunten en mogelijkheden
  • Mogelijkheid om met een freestyle libre inzicht krijgen in uw bloedglucose- waarden.
  • Verander mogelijkheden
  • Gezamenlijk plan opstellen met praktische voorbeelden
  • Haalbare doelen formuleren

Kennismakingsconsult

Het kennismakingsconsult is gratis en duurt 30 minuten. De eerste 20 minuten worden gebruikt voor gezamenlijke inventarisatie voor een behandelplan en de overige 10 minuten voor administratieve handelingen. Dit persoonlijke concept behandelplan wordt aan u verstrekt, samen met de algemene voorwaarden. Daarna kan besloten worden om het traject voort te zetten.

Let op: Deze zorg wordt, vooralsnog, niet vergoed door uw zorgverzekeraar.