Accu-Chek stopt met de Performa

Accu-Chek stopt met de Performa

Roche gaat stoppen met de Accu-Chek Performa productlijn. De zeer populaire glucosemeter zal binnen korte termijn niet meer geleverd kunnen worden. Apotheken, leveranciers en groothandels kunnen de meter al niet meer bestellen. Ook wij zullen binnen relatief korte tijd geen Performa meters meer kunnen leveren. Zolang de voorraad strekt dus. De strips zullen naar verwachting nog 5 jaar geproduceerd blijven worden. Voorlopig kan er dus nog gewoon gebruik gemaakt worden van de teststrips.

Accu-Chek zet in op de Instant glucosemeter, dit is een voordeliger opvolger. Bovendien beschikt de Instant over Bluetooth en kan ie dus aan de MySugr app worden gekoppeld. De Instant meter is nauwkeuriger, handzamer, en is net zoals de Performa heel eenvoudig in het gebruik. Deze meter is voor bestaande Performa klanten gratis aan te vragen via de Accu-Chek website.

Waarom stoppen?

De Performa meter is niet de eerste meter die verdwijnt, eerder stopte Accu-Chek al met de Aviva meter. Ook Onetouch trok zich geheel terug uit Nederland. Steeds meer fabrikanten zien marges slinken door dalende vergoedingen vanuit verzekeraars. Ook de steeds populairder worden sensoren zorgen voor druk op de markt. Dan speelt er ook nog strengere regelgeving mee waardoor sommige fabrikanten ervoor kiezen gewoonweg te stoppen met een bepaald product.

Op diabetesmagazijn.nl zien we een hele andere ontwikkeling. Heel veel type 2 patiënten gebruiken geen insuline en krijgen hun hulpmiddelen dus niet vergoed. Deze groep gebruikt geen sensoren, en zal deze technologie (met de huidige prijzen) ook niet gaan gebruiken. Deze mensen meten dus gewoon dagelijks of een paar keer per week door te prikken en een strip te gebruiken. Merken als Diatesse en CareSens profiteren ten koste van de grote merken.

Niet meer verkrijgbaar

Anno september 2021 is de Performa niet meer verkrijgbaar.

5 gedachten over “Accu-Chek stopt met de Performa”

 1. Wel bijzonder dan dat ik nu 20 oktober 2021 nog een basisset van de Performa krijg toegezonden.
  Zijn de lancetten en teststrips compatibel met de instant glucosemeter en of de mobile?

  1. diabetesmagazijn.nl

   Beste P. Iedema,

   Van wie krijgt u deze set toegezonden? De strips zijn niet compatibel met een ander meter. De lancetten (Softclix) passen wel op de pen die bij de Instant meter zit.

 2. MarjanP de Pagter

  Goedemorgen, ik heb een accucheck Performa. Die geeft elke keer een foutmelding E9. Ik heb begrepen dat deze er uit gaat. Is het mogelijk om dit apparaat nog geleverd te krijgen zodat wij onze teststrips voorraad op kunnen maken om daarna over te gaan op een nieuwe. Graag uw reactie.

  1. diabetesmagazijn.nl

   Beste Marjan,

   Wij kunnen dit apparaat helaas niet meer leveren. Bij ons is het product al maanden uitverkocht.
   Wellicht kunt u de meter nog wel online vinden. Maar vaak worden krankzinnige prijzen gehanteerd.
   Dan is een nieuwe meter + teststrips vaak toch nog goedkoper.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *