Accu-Chek Performa Foutmeldingen

Meldingen en foutcodes Accu-Chek Performa

Eén van de meest populaire meters blijft nog steeds de Accu-Chek Performa. De meter is betrouwbaar, eenvoudig te gebruiken en bovendien zeer schappelijk geprijsd. Samen met de Softclix prikpen, lancetten en Performa teststrips is de meter dagelijkse kost voor honderdduizenden mensen.

Op het grote display wordt na 5 seconden normaal gesproken een glucosewaarde getoond. Maar bij een fout wordt een foutcode vertoond. Bijvoorbeeld als de batterij op is, de bloeddruppel te klein is of de teststrip beschadigd blijkt. Laten we eens kijken welke foutmeldingen er bestaan, wat ze betekenen en vooral hoe ze op te lossen zijn.

Foutcodes

De Performa meter toont fouten met een ‘E’ (error) en dan een nummer. Bijvoorbeeld E-1. Bekijk hieronder alle foutcodes en hoe ze opgelost kunnen worden.

Batterij opEen leeg scherm duidt op een lege batterij. Stop een nieuwe batterij in de meter (knoopcel CR2032). Een andere optie is dat de meter kapot is.
Set upDe meter staat in de 'set-up' modus. Verander of bevestig de instellingen.
Klaar voor stripDe meter is klaar voor gebruik, je kunt een strip invoeren.
LoLO: Uw meter meet de bloedglucose binnen een bepaald bereik (0,6-33,3 mmol/L). Het display kan aangeven dat uw bloedglucose lager is dan het meetbereik van het systeem (0,6 mmol/L). Herhaal de test onmiddellijk. Als uw testresultaat overeenkomt met hoe u zich voelt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.
HiHI: Uw meter meet de bloedglucose binnen een bepaald bereik (0,6-33,3 mmol/L). Het display kan aangeven dat uw bloedglucosegehalte hoger is dan het meetbereik van het systeem (33,3 mmol/L). Herhaal de test onmiddellijk. Als uw testresultaat overeenkomt met hoe u zich voelt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.
E-1E-1: De teststrip kan beschadigd zijn of niet goed zijn aangebracht. Verwijder de teststrip en plaats deze opnieuw, of vervang deze indien deze beschadigd is.
E-3E-3: Uw bloedglucosegehalte kan extreem hoog zijn of er kan een meter of teststripfout zijn opgetreden. Als uw testresultaat overeenkomt met hoe u zich voelt, neem dan onmiddellijk contact op met uw zorgverlener. Als uw testresultaat niet overeenkomt met hoe u zich voelt, herhaal dan de bloedglucosetest. Als de E-3 code nog steeds verschijnt voor uw bloedglucosetest, kan uw bloedglucoseresultaat extreem hoog zijn en boven het meetbereik van het systeem liggen. Neem onmiddellijk contact op met uw arts. Als het tweede testresultaat niet overeenkomt met hoe u zich voelt, voer dan een controletest uit met de controlevloeistof en een nieuwe teststrip. Als het controleresultaat binnen het aanvaardbare bereik ligt, controleer dan de juiste testprocedure en herhaal de bloedglucosetest met een nieuwe teststrip.
E-4E-4: Er is te weinig bloed (of controlevloeistof) in de teststrip gezogen of het bloed is na het begin van de meting aangebracht. Gooi de teststrip weg en herhaal de bloedglucose- of controletest.
E-6E-6: Bloed (of controlevloeistof) werd op de teststrip aangebracht voordat het knipperende druppelsymbool op het display verscheen. Gooi de teststrip weg en herhaal de bloedglucose- of controletest.
E-7E-7: Er is een elektronische fout opgetreden, of in zeldzame gevallen is een gebruikte teststrip verwijderd en opnieuw aangebracht. Zet de meter uit en aan. Of haal de batterij er gedurende 20 seconden uit en plaats deze opnieuw. Voer een bloedglucosetest of controletest uit.
E-8E-8: De temperatuur ligt boven of onder het juiste bereik voor het systeem. Raadpleeg de bijsluiter van de teststrip voor de bedrijfsomstandigheden van het systeem. Ga naar een gebied met de juiste omstandigheden, wacht tot de meter en de teststrip de bedrijfstemperatuur (8-44 °C) hebben bereikt en herhaal de bloedglucosetest of de controletest. Verwarm of koel de meter niet kunstmatig!
E-9E-9: De batterij is bijna leeg. Vervang de batterij nu. Als het bericht opnieuw verschijnt nadat de batterij is vervangen, verwijder dan de batterij weer, druk op een willekeurige meterknop en plaats de batterij weer terug.
E-10E-10: De tijd- en datuminstellingen kunnen onjuist zijn. Zorg ervoor dat de tijd en datum correct zijn en pas deze zo nodig aan.

Overige meldingen

De Accu-Chek Performa kan behalve deze fouten ook nog enkele icoontjes tonen.

Pre Meal MarkerPre-Meal Marker
Het markeren van de bloedglucoseresultaten met een marker vóór de maaltijd geeft meer informatie over uw testresultaten om u en uw zorgverlener te helpen bij het beheer van uw diabetes.
Pre‐Meal Marker with Post‐Meal Test ReminderPre-Meal Marker met Post-Meal Test Herinnering
Wanneer een resultaat vóór de maaltijd wordt gemarkeerd met een herinnering aan een test na de maaltijd, piept de meter 1 of 2 uur na de test om u eraan te herinneren dat u een test na de maaltijd moet doen.
Post Meal MarkerPost-Meal Marker
Het markeren van de bloedglucoseresultaten met een marker na de maaltijd geeft meer informatie over uw testresultaten om u en uw zorgverlener te helpen bij het beheer van uw diabetes. De bloedglucosemarkering na de maaltijd verschijnt automatisch met het testresultaat als een test 15 minuten voor of na de testherinnering na de maaltijd is geprogrammeerd om te piepen. Stel de herinneringstijd na de maaltijdtest in op 1 of 2 uur in de instelmodus. De meter piept 1 of 2 uur na de test vóór de maaltijd om u eraan te herinneren een test na de maaltijd uit te voeren.
General MarkerGeneral Marker
U kunt de algemene markering gebruiken om een gebeurtenis te markeren, zoals een AST-resultaat of een oefening.

Batterij Accu-Chek Performa

Zoals u kunt zien hebben aardig wat meldingen betrekking op de batterij van de Performa meter. Een batterij gaat op, maar kan soms ook minder functioneren. Vervang de batterij in dat geval. Het gaat om een knoopcelbatterij CR2032. Deze batterij kunt u uiteraard online kopen maar ook bij de drogist of supermarkt. De batterijen kosten ongeveer 1,50 euro.

Gebruiksaanwijzing Accu-Chek Performa

Foutmeldingen en symbolen vindt u uiteraard ook in de handleiding. Download de handleiding.

Komt u er nog steeds niet uit? Neem dan contact op met de Accu-Chek Diabetes Service via 0800 – 022 05 85.

12 reacties op “Meldingen en foutcodes Accu-Chek Performa”

 1. waarom kan ik met deze meter geen overdracht creeren naar mijn smart pix toe, hij ontvangt geen data.
  is deze meter hiervoor niet geschikt

 2. Iris Heijstee

  Ik begrijp de markering na de maaltijd niet klokhuis wel de appel bel een uur na de maaltijd een meting uitvoeren en de vorige dan voor de maaltijd .En met klokhuis ??Hoe werkt dat ?

  1. diabetesmagazijn.nl

   Dag Joze, u lijkt niet de Performa meter te gebruiken. Klopt dit?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen